Kirsi Liimatainen

Olen Viitasaarelainen maaseudun kasvatti ja vapaa-aikani kului lapsena luonnossa. Kiinnostuin valokuvaamisesta laajemmin aikuisemmalla iällä.

Lyhyehköllä ulkomaantyöpätkällä ostin ensimmäisen oman kamerani, Minoltan aps-kameran. Kuvasin maisemia, miljöitä ja ihmisiä muistoksi kotiin. Vihreä, pehmeä nurmi jalan alla ja kotimaan luonto tuntuivat taivaallisilta kotimaahan palatessa kaupungin pelkän asfaltin jälkeen.

Filmirullia alkoi kulumaan nopeammin. Diafilmin tarkkuutta vaativa valotuksen hallinta ja kuvaus tulivat myös kuvioihin myöhemmin mukaan. Kouluttauduin mm. vuonna 2011 Visuaaliviestinnän Instituutissa valokuvaajaksi/kuvaartesaaniksi ja ammattityön ohella luontokuvaus pysyi edelleen harrastuksena mukana. Työskentelen nykyään lastenhoitajana. Kuvaan vapaa-aikana luonnossa kaikkea, mitä eteen tulee ja luontokuvaus on minulle rentoutumista sekä tapahtuu fiilispohjalta. Kamera on usein kauemmaksi lähtiessäni mukana autossa jo valmiiksi säädettynä nopeita tilanteita varten. Viitasaarelta ja lähietäisyydeltä löytää onneksi paljon kauniita ja mielenkiintoisia luontokohteita yksityiskohtineen ihaltavaksi ja tallennettavaksi.

Kirsi Liimatainen, pj.